top of page

50 let Radegastu, Bohudík!

Jistě jste postřehli, že má v letošním roce značka Radegast významné výročí. Je tomu už 50 let od uvaření historicky první várky piva. Je tedy jasné, že taková příležitost si zaslouží něco speciálního. A já jsem se na tom mohl opět podílet. Mrkněte se na to, co v rámci výročí Radegast nachystal a co bylo mým úkolem.

Na oslavu výročí Radegast připravil limitovanou edici plechovek s Ráznou 10, která dopřála jeho zákazníkům ještě více hořkosti, v podobě 50 ml piva navíc. Při té příležitosti, jsem přišel na řadu já, abych tento slavnostní kabát navrhl.


Požadavky klienta byly jasné:

• Ozvláštnit stávající design, poukázat jím na 50. výročí a docílit zvýraznění 50 ml navíc.

• Využít maximální počet tiskových barev jako u standardních plechovek. To mi znemožnilo přidat, nahradit či vynechat jakoukoliv původní barvu.

• Zachovat symbol chlapství – ani Rázná 10 totiž není pro žádné „bábovky“, ale pro pořádné chlapy! :D

Musel jsem také myslet na to, že tisková technologie pro potisk plechovek s sebou nese různá úskalí, a tak jsem se při tvorbě musel obejít bez barevných přechodů, speciálních efektů a prvků, které jsou složeny z malých detailů. To však nebylo nic, co by mě v práci zastavilo.


Rázná 10, rázný design

Větší prostor pro tvorbu jsem využil k vyobrazení benefitu – piva navíc. V tomhle případě nepřicházelo v úvahu použití vzoru mašle ani stuha, která by celou myšlenku zobrazila. A tak jsem přišel s efektem roztržení plechu, který celému designu dodal drsný a stylový vzhled.

To vše jsem zasadil na nový podklad. Stávající vzor jsem nahradil zeleným pozadím, na kterém jsou vyobrazeny loga za uplynulých 50 let. Díky tomu se mi podařilo dotáhnout celou myšlenku této limitované edice k dokonalosti.

Plechovky jste si mohli zakoupit ve svých obchodech. Komu z vás udělala Rázná 10 v novém obalu radost?

93 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page