top of page

BOHEMIAN GIN

Představte si typickou českou louku: u kotníků váš šimrají pampelišky, všude kolem voní meduňka, ptáci zpívají a letní slunce vás hřeje na kůži. Máte? Tak to jste jen krůček od toho, jak voní, chutná a vypadá nový Bohemian Gin – nápoj, který se inspiroval právě „bohémskou“ krásou českých luhů a hájů...


Jsou spolupráce, které se neodmítají. Před pár měsíci se mi ozval můj dlouholetý klient Filip Větrovský ze společnosti Premier Wines & Spirits s tím, že ve spolupráci se známým kořenářem a paličem Martinem Žufánkem chystají něco velkého a úplně nového – totiž poctivý český gin bez líbivých citrusů a chemie, zato čistý a 100% přírodní. A jestli bych prý nechtěl dát tomuhle novému produktu tvář.


No co vám budu povídat... chtěl jsem. A mám za to, že výsledek předčil očekávání nás všech.


Několikaměsíční testování

K designu lahve nového ginu z dílny Premier Wines & Spirits jsme přistoupili z gruntu. Místo „řešení na první dobrou“ jsme šli cestou mnoha měsíčního testování všeho možného: od použitých materiálů přes barvy až po způsob uchycení originálního 3D motýla, který se měl také stát součástí lahve (a nebojte, ještě se k němu dostaneme :-)).


Do našeho finálního výběru se probojovalo více než 25 vzorků – a po mnoha měsících práce a testování různých variant se zrodil vítězný vizuální koncept. Takový, který přesně vystihuje chuť kvalitního českého ginu a působí přesně tak „bohémsky“, jak anglické slovo „Bohemian“ (spojované především s volností, přirozeností a pohostinností, typickými pro českou kotlinu) slibuje.


Celopotištěné sklo

Lahev okamžitě zaujme originálním celopotiskem. Jeho hlavním motivem je rozkvetlá česká louka, tuhle autentickou a jemně abstraktní ilustraci jsme navíc pokryli speciálním jemně perleťovým lakem, díky kterému lahev odráží světlo a decentně se třpytí.


Jakmile jsme před sebou tenhle výsledek (totiž abstraktní, originální, a přitom neuvěřitelně svěží celopotištěnou lahev) viděli, věděli jsme, že jsme na dobré cestě. A tak jsme připravili tisková data, pustili návrhy do výroby a pustili se druhého a zároveň finálního kroku – do konceptu samotných etiket.


Neobvyklý 3D motýl

Místo jediné etikety jsem tentokrát zvolil etikety dvě. Etiketa ve spodní části lahve zobrazuje nezbytné legislativní údaje, zatímco ta na hrdle lahve slouží k dotvoření celkového dojmu. Právě na horní etiketu jsem umístil i netradiční vizuální prvek, který k lahvi okamžitě přitáhne zaslouženou pozornost – originálního 3D motýla, který jako by se každou chvíli chystal vzlétnout.


Z výsledku mám obrovskou radost. Lahev už na první pohled působí stejně jako samotné pití uvnitř (přirozeně, svěže a s příjemným „letním“ dotykem) a věřím, že i díky tomu si zákazníci Bohemian Gin okamžitě zamilují.


250 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page