top of page

Jack Daniel's Shelfstopper

Pokud jste v roce 2017 vyrazili na předvánoční nákupy, s největší pravděpodobností jste na tuhle originální reklamu přímo mezi regály natrefili taky. A troufám si tvrdit, že jste ji nepřehlédli. Tenhle „shelf stopper“ se totiž jen tak snadno minout nedá.

S tím, jak zaujmout (a to nejen před Vánocemi), si láme hlavu zřejmě každá značka. Obvykle přitom vyhrává ta, která vsadí na originalitu a kvalitní, prémiové materiály. Přesně tak tomu bylo i v případě zakázky pro společnost Brown Forman. Před Vánocemi jsme pro ni vytvořili shelf stopper, který naprosto ovládl předvánoční regály.

Nebudu lhát. Tenhle projekt nás stál hodně času a úsilí, jak při návrhu designu, tak především během samotné produkce. Výsledek ale rozhodně stojí za to. A jak jsme na to šli?


Nepřehlédnutelný dárek

Shelf stopper, který jsme pro Brown Forman navrhli a vyrobili, na první pohled připomíná rozbalený dárek. A přesně takový byl náš záměr – tahle regálová reklama měla mimo jiné upozornit na to, že ideálním vánočním dárkem pro všechny fandy dobré whiskey je Jack Daniel’s.

Základním nosným materiálem je proto krásné čisté plexisklo, potištěné tak, aby připomínalo láhev Jacka Daniel’s. To jsme poté umístili do realistické imitace rozbaleného dárku, která je z papíru a nechybí ani uvěřitelné, roztrhané okraje.


A protože bez mašle se žádný dárek neobejde, nezapomněli jsme ani na ni. Naše mašle je výrazná, červená a zabírá téměř čtvrtinu celého shelf stopperu. V obchodech proto působila jako nepřehlédnutelný prvek, který poutal pozornost nakupujících už z dálky. (Mimochodem, pro její upevnění jsme použili designový button s logem No.7, které je nedílnou součástí ikonografie značky Jack Daniel’s.)

Nepřehlédnutelnou lahev jsme nakonec opatřili obří visačkou s nápisem Potěšte své blízké. Pak už zbývalo jediné – rozsvítit shelf stopper po celých okrajích. A výsledek? Tahle originální regálová reklama naprosto ovládla předvánoční regály roku 2017.

81 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page