top of page

NESTVILLE WHISKY

Co se vám vybaví, když se řekne „whisky“? Tipnul bych si, že slovenské louky a stráně to asi nebudou. Přitom právě slovenská společnost Nestville už dlouhé roky vyrábí jednu z nejlepších whisky na trhu – jemnou, celosvětově oceňovanou a skrz naskrz poctivou.


Když jsem se poprvé vydal do Hniezdneho na slovenském Spiši, k mému údivu mě nepřivítali borovičkou ani ginem, ale nápojem, který bych očekával spíš stovky kilometrů na západ – totiž pravou whisky. A rozhodně ne obyčejnou. Slovenské Nestville Whisky se podařilo prorazit nejen na evropském, ale i celosvětovém trhu a za několik let už nasbírala řadu mezinárodních ocenění.


Když mě tak právě z Nestvillu před pár měsíci oslovili, jestli bych jim nepomohl s redesignem jejich základní řady, neváhal jsem ani vteřinu.

Whisky dvou tváří

Nestville Whisky má, samozřejmě kromě výborné chuti, dvě specifika. Jde o prémiový nápoj, po kterém většinou sáhnou spíš náročnější zákazníci, a zároveň při výrobě sází na ryze lokální zdroje, například spišskou pramenitou vodu a obilí z místních polí.


Oba faktory se na mezinárodním úspěchu téhle slovenské whisky významně podílejí. A oba jsem se proto rozhodl vtělit i do samotné etikety. Vypracoval jsem několik studií, společně s Nestvillem jsem vybrali vítěze… a výsledek? Etiketa, který působí seriózně, a přitom rukodělně zároveň.

Zelená barva a kovová ražba

Pro etiketu jsem zvolil výraznou, nepřehlédnutelnou zelenou barvu. Tu jsem doplnil dvěma základními barvami a také kovovou ražbou, která etiketě dodává punc prémiovosti a zároveň je díky ní lahev vidět už z dálky, ať už v obchodě, nebo třeba v přítmí baru.


Následovala série nátisků a vzorování – a mohlo se jít do tisku. A jako bonus? Podařilo se mi zachovat stávající výsekový nástroj z produkce, a klient tak během výroby etiket ušetřil značnou sumu peněz.


Mimochodem, kromě etikety jsou pro Nestville připravil i návrh barevného rozdělení celé produktové řady. Slovenská likérka totiž plánuje upravený vzhled etiket používat i v případě dalších likérů, například višňového nebo hruškového.

photo: Robin Nevřala

90 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page