top of page

Perlu Indického oceánu najdete na každé láhvi The Pearl of Mauritius

Aktualizováno: 16. 2.

Přeneste se na kouzelný ostrov Mauritius, s The Pearl of Mauritius to dokážete. Pohodlně se usaďte, nalijte si do vaší oblíbené skleničky a relaxujte. Na tomto produktu je skvělé, že zaujme exotickou chutí, ale také svým designem. Ve studiu Ondřeje Balajky vznikaly návrhy etikety, ilustrací a celkového vzhledu tohoto úžasného produktu. Za celým procesem stojí zajímavý příběh, který si dnes povíme.

Každý zná klasický karibský rum, takových značek naleznete na trhu nespočet. The Pearl of Mauritius má výhodu, že pochází z jiné exotické lokality - Mauritius. Jeho původ si zasloužil podtrhnout, na což jsme mysleli při celém procesu tvorby.

Produkt dostal zajímavou a atypickou láhev, která zvýrazňuje jeho exotický původ a znatelně se odlišuje od zmíněným klasickým karibským lahví. Pro etiketu jsme připravili působivou ilustraci v podobě ornamentů, které doplňují prvky cukrové třtiny, jako jedna z hlavních surovin pro výrobu rumu. Tyto ornamenty jsou na samotné etiketě zhotoveny luxusní měděnou ražbou a na hlavní název produktu s perlou je aplikován 3D lak.


A co barevnost? Jak se k ní dospělo?

Bez nadsázky se dá říci, že náhodou. Při přípravě návrhů pro klienta jsme hledali unikátní barevnost, která by propojovala sopečný původ ostrova Mauritius s našim novým produktem. Nachystali jsme ve fázi nátisku cca 10-15 barevností, které jsme otestovali na zvolený papír s názvem Martel. Je pravda, že tento materiál je trošičku neposedný, s čím jsme počítali, ale dílem náhody se stalo, že tiskař si nadefinoval vlastní barvu, mimo naše zadání. Nakonec se to všechno ale ukázalo jako výhoda, protože výsledný efekt slavil úspěch. Když lahev vezmete do svých rukou a pootočíte s ní pod lomem světla, uvidíte jak se barevnost na etiketě mění, z černé do tmavě fialové, to byl přesně záměr, který jsme tomuto produktu chtěli vtisknout. Jedinečnost produktu nakonec zajišťují perly na provázku, který je omotaný kolem hrdla láhve. Při pohledu na produkt si tak vybavíte perlu Indického oceánu, jak se ostrovu Mauritius přezdívá.


Hodnocení klienta Filipa Větrovského.

Profesionální spolupráce s Ondrou Balajkou z které vznikl produkt, který se na evropském trhu hezky usazuje, kdy v Čechách a Německa ma již velké množství skalních fanoušků. Chuťový profil, který spojuje to nejlepší z Mauricia (rum, vanilka, ořechy) je unikátní a zakazníkům přinese jinou možnost nežli mají v karibských produktech. Na zdravi!



91 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page