top of page

Tři perly od Rudolfa Jelínka zdobí zlatá švestka na metalickém pozadí

Gabrovská 2011, Čačanská rodná 2013 a Stanley whisky cask finish 2015 jsou tři poklady od Rudolfa Jelínka, které objevili milovníci Vizovické slivovice v rámci limitované edice pod metalickou etiketou od designového studia Ondřeje Balajky. Rudolf Jelínek vyrábí pálenky světové úrovně a exkluzivní chuti, s dlouhou dobou zrání, které si zaslouží být vidět a být rozpoznatelné. A pro každý výjimečný alkohol je třeba exkluzivní obal. Švestky jsou tekutým zlatem, tak proč neoslovit konzumenty zlatou švestkou přímo na etiketě a zaujmout je na první pohled.

Speciální odrůdové edice Vizovické slivovice zahrnují švestkové destiláty prémiového typu a měly by se proto vizuálně odlišovat od tradičních edic. Dodat těmto dlouho zrajícím destilátům vyšší prémiovost a podtrhnout jejich vizuální efekt bylo naší prioritou.

Etikety na základních řadách Vizovické slivovice jsou vytištěny na bílém papíru s barevným tiskem, který se používá u produktů běžně dostupných na trhu. Barevná škála limitovaných edic nabízí tradiční motivy Vizovické slivovice v netradičním vizuálu, který je od základní edice jasně rozlišitelný, ale zároveň dodržuje základní kompoziční prvky a nedochází tak k matení spotřebitele, že jde o nový produkt.


Metalický vzhled byl jasnou volbou

Pro finální podobu etikety byl zvolen vysoce savý grafický papír se strukturou dřevitosti, kterou barevný inkoust ještě více zvýraznil. Nejprve jsme zvolili tři základní pantone barvy, které byly nakonec nahrazeny barvami metalickými. Na metalickém vzhledu jsme trvali, protože metalická barva se do savého materiálu vsákne a má svůj autentický rukopis, který standardní barvy nemají. To etiketě dodává kouzlo a exkluzivitu.

Hlavní tradiční motiv byl následně převeden do jednobarevné verze, na něj se narazila kovová fólie a tím byl podtržen reprezentativní vzhled. Nezbytné bylo i udržení linie jasně rozpoznatelné pro spotřebitele a respektování základní řady Vizovické slivovice od Rudolfa Jelínka včetně motivu švestky.


Vizovická slivovice Gabrovská 2011, byla vyrobena v limitované sérii 485 lahví, Čačanské rodné bylo vyrobeno pouhých 378 lahví a Stanley whisky cask finish 2015 se vyrobilo jen 385 lahví. Jde o jedinečné destiláty, které si pozornost určitě zaslouží.





86 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page